100 кила, Балъчетата, Лудата банда, Опасно близки на Каменица Фен купа
100 кила, Балъчетата, Лудата банда, Опасно близки на Каменица Фен купа / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил, архив

Регионалният кръг от Каменица ФЕНкупа ще се проведе в Кюстендил тази събота. 27 отбора потвърдиха заявките си на техническата конференция снощи на стадион "Осогово".

Сред отборите, които ще търсят място на финалите са: "100 кила", "Балъчетата", "КОКОЧУК", "Лудата банда", "Опасно близки", "Светкавица", "Скрити фаворити" и др.

Двубоите започват в 09,00 ч. в събота, на стадион "Осогово". Като първите 8 отбора ще се класират за полуфиналния етап за Югозападна България, който тази година ще се проведе в Кюстендил, а не както бе досега в Благоевград. Срещите между най- добрите тимове от региона са на 27-28 април.

Шампионът на България в 11-ото издание на аматьорския футболен турнир Каменица ФЕНкупа 2013 ще има възможност да посети мач в Бразилия на митичния стадион Маракана. Това обявиха официално организаторите на надпреварата, която за поредна година ще събере над 2000 отбора в спор за първото място. Освен десетимата футболисти, които ще спечелят надпреварата, за Рио де Жанейро ще заминат и трима от зрителите, които са присъствали на мачовете в различни краища на България. Лице на турнира ще е легендарният защитник Трифон Иванов.

За първа година приятелите от квартала ще имат възможност да сформират отбор от 10 футболисти. Причината е свързана с новия формат на надпреварата, който предвижда участие в групова фаза на всеки отбор, преминал през квалификациите. Това означава, че всеки класирал се тим ще може да изиграе най-малко три мача.

Първият регионален турнир ще се проведе в един от новите градове - Кюстендил в периода 27-28 април, а финалите ще са на стадион „Хаджи Димитър" в Сливен на 30 август и 1 септември. Друг нов град, залегнал в календара на Каменица ФЕНкупа, е Разград.

Освен пътуване до Рио в тазгодишното издание на Каменица ФЕНкупа има и още награди. Един от най-добрите футболисти ще има възможност да гледа мач на Манчестър Юнайтед, придружен от зрител в турнира.