Китайската делегация ще се запознае на място с възможностите за инвестиции в Бургас.
Китайската делегация ще се запознае на място с възможностите за инвестиции в Бургас. / Снимка: Архив
Ръководители на китайски компании и държавни структури за насърчаване на инвестициите, пристигат в Бургас, за да се запознаят на място с възможностите за бизнес.

Делегацията, водена от Чен Фанг - зам.-председател на  Китайската народна политическа консултативна конференция за провинция Съчуан и Директор на Търговско-индустриалната камара, идва по покана на областния управител Вълчо Чолаков. Визитата е след няколко месечна кореспонденция.

Бизнесът в Китай ще се срещне и с областния управител и с предприемачи от региона. Сред китайските фирми са Beijing Enyuan Technology Co. LTD , достигнала до 12-то място в класацията на ФОРБС China Up-and-Comers през 2014 г., а през 2015 г.  наградена с приза „Нов лидер на китайската икономика“.

Дейността на фирмата включва облачни изчисления, интернет, електронни услуги, аутсорсинг и др. Профилите на останалите участници са в сферата на железопътното оборудването, военната и автомобилната индустрия, нефтената промишленост, търговията с недвижими имоти, винопроизводството, туризъм и здравеопазване.