/ МБАЛ-Хасково
Благотворителната акция „Жълти стотинки” - Деца помагат на деца започва в Хасково. Кампанията се провежда вече дванадесета година. За 2019 година е избрано Детско отделение при „МБАЛ - Хасково” АД. Отделението се нуждае от закупуването на медицинска апаратура и други консумативи.
 
Безплатни прегледи за глаукома в МБАЛ-Хасково

Пункт за събиране на средства ще има в Детско отделение и администрацията на хасковската болница. В сградата на Областна Администрация също ще има поставена кутия за набиране на средства. Надсловът ,,Деца помагат на деца” е същината на акцията - стотинките идват именно от децата. Всяко дете участва, като в специална, направена лично от него касичка, събира монети, с които да помогне на друго дете и да върне усмивката на лицето му.

Предавайки стотинките, всяко дете прави добро и връща здравето в живота на друго дете, негов приятел, посява семе на милосърдие и чистосърдечност. Стойността на жълтата монета, малкият жест, това е, което е истинското – чрез него и детето, и възрастните могат да сътворят красота, да видят как добрината се разтваря, действа и прави много деца щастливи.

Вече традиционно в акцията участват цели детски градини и класове от училища.