Жълт код за силен вятър и дъжд в област Хасково
Жълт код за силен вятър и дъжд в област Хасково / DarikNews.bg, Архив

Жълт предупредителен код за бурен вятър е обявен за днес в 7 области, сред които и Хасково. Най-силен ще е вятърът в Кърджалийско, Хасковско, Ямболско, Бургаско, Варненско и Добричко. Поривите му места ще достигат 20-22 м/с, според прогнозата на синоптиците. Жълт код за обилни валежи от дъжд е обявен за 26 области на страната, сред които е и Хасково.

През деня в сряда ще преобладава облачно време. На много места ще превалява дъжд, в отделни планински райони са възможни и гръмотевици.

В Източна България и през деня ще духа силен временно бурен югозападен вятър, но там ще е топло с максимални температури до 20-22 градуса, а в останалата част от страната - между 10 и 15 градуса. Минималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, в източните райони - до 18.

След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е силен и с него ще започне да нахлува студен въздух. През нощта срещу четвъртък, с преминаването на студен атмосферен фронт, значителни ще бъдат валежите и на места в Източна България.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg