Започват празниците на Димитровград
Започват празниците на Димитровград / Дарик радио, Хасково

Празничната програма за годишнината на Димитровград стартират от днес и ще продължат до 2 септември включително- датата, на която Димитровград отбелязва 69-я си рожден ден.

В 9.00 ч. днес на тенис кортовете започва традиционният Турнир по тенис на корт, който продължава и в неделя в същия час. От 11.00 ч. плувен комплекс „Раковски“ ще е домакин на „Водни игри”, а половин час по-късно- в 11.30ч. е турнирът по канадска борба на спортен комплекс „Раковски”.  Той е с най-големия награден фонд за страната и се организира съвместно с Българската федерация по канадска борба, уточняват от общинската администрация на Димитровград.

Програмата за днес продължава в 17.00ч. със също традиционното„Stunt show”- зрелищно мото шоу и каскади, които обаче ще бъдат на бул. „Благоев“ в участъка от ул. Ромен Ролан до кръговото пред спортната зала и ще могат да бъдат наблюдавани от тангентата на кръговото край Водната кула. За шоуто в града се очакват между 150 и 200 мотористи от различни градове в страната, които от 16.30 ч. ще направян почетна обиколка на града.

В 18.00ч. на стадион „Миньор“ Юбилеен футболен мач по повод 30 години от влизането в „А” група на Димитровград ще играят ветераните на ФК „Димитровград“ и „Берое“.

В 20.00ч. на спортен комплекс „Раковски“ е рок концертът на „Sheky band”, а в 20.30ч. в пространството край шадравана на централния площад „България“- пиано бар на открито, с което инициативите от първия ден на програмата приключват.