Започва Седмицата на мобилността. В Димитровград - с колела и байкове
Започва Седмицата на мобилността. В Димитровград - с колела и байкове / DarikNews, архив

С демонстрационно колоездене и тази година Димитровград ще отбележи Европейската седмица на мобилността, която по традиция се провежда от днес до 22 септември. Този път е под мотото „Чист въздух – ти си на ход“.

Програмата „В града без моята кола“ ще бъде на 22 септември (неделя), съобщават от регионалната инспекция по околна среда и водите-Хасково. В 15.30 ч. тогава от площад „България” ще бъде даден старт на демонстрационното колоездене, чийто маршрут ще премине по булевардите „Раковски“, „Стамболов“, „Трети март“ и ул. „Хасковска” до винпрома в Хасково и обратно. Преди старта на колоезденето, е планиран и конкурс за байкове, максимална скорост, най-поддържан велосипед, най-добре екипиран колоездач.

Организаторите предупреждават, че за безпроблемното провеждане на събитията, с които Димитровград ще отбележи Седмицата на мобилността, ще бъде спряно движението за автомобили за периода от 15 до 18 часа по бул. „Раковски”, в отсечката от кръстовището с ул. „Кирил и Методий” до кръстовището след бензиностанцията по посока на светофарите.