/ Агенция "Митници"
Близо 11 000 текстилни изделия и 122 чифта спортни обувки и чехли със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха митничари на пункта Капитан Андреево.

Двама мъже товарят ментета в куриерска фирма в Хасково

Стоката е превозвана с товарен автомобил с румънска регистрация, който пътувал от Турция за Румъния. Камионът е селектиран по метода „анализ на риска" за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на стоката от 715 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

При проверката са открити 5 225 тениски с логото на 16 световноизвестни марки, както и  2 230 потници  с лого на една марка, 2 480 къси панталони и шорти, също с лого на известни марки, 520 спортни комплекти с надписи на наложени брандове, 475 ризи и дънки, суитчъри и 122 чифта спортни обувки и чехли.

Хванаха ментета на границата

От началото на юни до момента на митническия пункт "Капитан Андреево" са задържани близо 22 000 текстилни изделия, обувки, чехли и чанти със знаци на регистрирани търговски марки, информират от Агенция "Митници".

В изпълнение на европейския регламент за защита на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, имитациите са задържани.