Забраняват екстремните спортове в механото
Забраняват екстремните спортове в механото / netinfo
Забраняват екстремните спортове в механото
67633
Забраняват екстремните спортове в механото
  • Забраняват екстремните спортове в механото

Специална забрана за практикуване на екстремни спортове на територията на механото в Хасково ще бъде издадена, след като десетокласник скочи от третия етаж на училището. Това съобщи за Дарик временно изпълняващия длъжноста директор на гимназията Милена Михайлова.

16-годишното момче практикува „паркур". Това е изкуството за преодоляване на всякакви препядствия единствено с помощта на уменията на човешкото тяло. Младежът е скочил от около 4 метра височина. Приземил се е на покрива на котелното отделение на училището, който е на нивото на класна стая на втория етаж, в която е имало ученици.  Те са най-стресираните от случая.

По повод на изпълнението на съученика им ще се актуализира правилника на школото. В него изрично ще бъде записано, че се забранява скачането през прозорци. Всеки който наруши забраната за практикуване на екстремни спортове на територията на школото ще бъде наказан. Сред наказанията е и полагане на обществено полезен труд, като измитане на двора на училището или прекопаване на градинки. При сериозни случаи може да си стигне и до изключване, съобщи още директорката на школото Милена Михайлова. Чуйте я в приложения файл.  

„Не искам заради постъпката на моя син да слагат решетки на прозорците в училището". Това заяви пред Дарик бащата на десетокласника. Той обясни, че синът му от малък се занимава с паркур. Бащата заяви, че разбира колко е рискован този спорт, но че ще продължи да подкрепя сина си, когато не застрашава живота си и този на околните.  „Синът ми е друт път е слизал от такава височина, но не е очаквал че ще се удари", заяви още бащата.