За първи път и момчета с професия козметик в ПГХХТ Златаров
За първи път и момчета с професия козметик в ПГХХТ Златаров / netinfo

Изпитите за практика на професията в две от специалностите на димитровградската ПГХХТ „Проф. Д-р Асен Златаров" приключиха днес. Освен за трета професионална квалификационна степен „химик-технолог", учениците от специалност „ Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти" се явиха и на допълнителен изпит за втора квалификационна степен - професия „козметик".

За първи път и момчета с професия козметик в ПГХХТ "Златаров"
netinfo

За да я защитят, те трябваше да покажат теоретични знания по биология и козметика и на практика да демонстрират основните козметични процедури в един салон: парна баня, четков пилинг, масаж, кола маска на различни участъци от тялото и др. Любопитното е, че за първи път на изпит се явиха и две момчета, които се справиха не по-зле от момичетата.

За първи път и момчета с професия козметик в ПГХХТ "Златаров"
netinfo

Дванадесетокласниците от специалност „Технологичен и микробиологичен контрол в хранително-вкусови производства" също се явиха на изпит за втора професия - „хлебар-сладкар". Те трябваше да приготвят хлебно или сладкарско изделие: кифли, милинки, кекс, мъфини, сладкиш, катми, бухти и др.

Допълнителната си квалификация „Оператор на компютър" абитуриентите от специалност „Автоматизация на непрекъснати производства" получиха още през месец февруари. Сега им предстои да се явят и на изпитите за трета квалификационна степен „техник по автоматизация", информират от професионалната гимназия.