/ Дарик радио, Хасково
Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет /ВСС/ намали бройката на окръжните магистрати в Хасково. Това стана днес след дебати, които продължиха повече от час. Кадровиците взеха решение в Хасково да бъде съкратена една бройка съдия, която да бъде дадена на софийските съдилища.

След пенсионирането на Кольо Димитров бе овакантена една бройка, която днес ВСС я отне. По време на заседанието стана ясно, че административния ръководител Миглена Тянкова е поискала да няма съкращение заради трите гранични пункта. Отнемането на бройката е от наказателно отделение.

В Хасково заработи „Синя стая”

В началото на лятото е имало предложение един наказателен съдия да бъде преместен в Гражданско отделение, научи Дарик радио. Общото събрание на Окръжен съд Хасково обаче не е допуснал рокадата.

От януари месец окръжните правораздаватели ще са с още един по-малко, твърдят запознати. Днешното решение беше подкрепено от 6 души, против бяха трима. В мотивите за съкращението бе посочено, че работата в Окръжен съд е намаляла. Последната дума по днешното решение, което касае и други окръжни съдилища в страната, ще има Пленумът на ВСС.