Внимание: Нова схема за измами с удвояване на пари по европрограми
Внимание: Нова схема за измами с удвояване на пари по европрограми / netinfo

За прилагането на нова схема за измами на възрастни хора предупреждават от полицията.  Изобретателните измамници вече имат жертва от Димитровград. Става въпрос за 78-годишна жена, която е подала сигнал в полицейското управление вчера вечерта.

Пред разследващите тя заявила, че пред магазин на булевард „България" в Димитровград заедно с 83-годишният й съпруг били заговорени от непознат мъж. Той се представил  за социален работник. Обяснил им, че в дома им на улица „Цар Симеон" ще бъдат посетени от няколко негови колеги. По-късно в дома си старците посрещнали още двама мъже и жена, които им казали да си дадат наличните спестявания. Обаяснили им, че ще сканират парите и ще ги удвоят по Европейска програма.

Възрастната жена им броила спестените си 4 770 лева. Те били взети от единия „социалния работник", който напуснал дома, но след кратко време се завърнал и оставил парите на шкаф в коридора. След като изпратила „социалните работници", старицата установила, че парите липсват и подала сигнал в полицейското управление. Работата по случая продължава.