Хасково, Ден на младежкото творчество
Хасково, Ден на младежкото творчество / Областна администрация, Хасково
Областният управител на Хасково Станислав Дечев откри днес Деня на младежкото творчество „Живеем в един дом-Европа“. Инициативата е в изпълнение на Комуникационната стратегия на Министерски съвет.

Хасково, Ден на младежкото творчество
Областна администрация, Хасково

Училища от Хасковска област представиха пана-колажи на страните на Европейския съюз. По силата на жребия  хасковското СУ “Васил Левски“ представи България и бе символичен домакин на събитието. С презентация на България за живото наследство, което и до днес пази самобитността на българската култура, етнография, фолклор и приноса на българите за утвърждаване на европейските ценности и етническа толерантност в Обединена Европа бе даден стартът на инициативата.

Хасково, Ден на младежкото творчество
Областна администрация, Хасково

„За първи път виждам фоайето на Областна администрация толкова пъстро и многолико. Виждам, че сте успели да концентрирате цялото културно многообразие на нашия общ Европейски дом и да представите по оригинален начин всяка една от държавите – членове на Европейския съюз. Впечатлен съм от подхода на всяко едно училище към поставената задача и към конкретната държава. Впечатлен съм и от изработката на паната, чрез които представяте държавите“, каза при откриването областният управител Станислав Дечев.

Хасково, Ден на младежкото творчество
Областна администрация, Хасково

Гости на събитието бяха началникът на РУО на МОН в Хасково Христина Боева, заместник-областният управител д-р Стефка Здравкова, експерти по образование, директори на училища, преподаватели, ученици и родители. За да достигнат посланията на младите хора до максимално широка аудитория след централното събитие в Хасково изложбата от пана-колажи „Живеем в един дом-Европа“  ще гостува до края на тази година във  всички общини от областта.