/ Община Харманли
Домакин на 12-то издание на международния хоров фестивал „Хармония” е от днес в продължение на 3 дни Харманли. Очакват се 9 хорови колектива с 300 изпълнители от 4 държави. За пръв път на харманлийска сцена ще посрещнат участници от Финландия. 

Община Харманли, Народно читалище „Дружба 1870“ и Сдружение „Славей 1896“ канят всички жители и гости на града за концертите.

Тържественото откриване на фестивала е днес от 18:00 часа в НЧ „Дружба-1870“ с участието на Смесен хор „Славей“ Харманли; Младежки хор на Националното училище за музикално и сценично изкуство Бургас; Детско-юношески хор „Катаянмарят“ Пори, Финландия; Полифоничен хор „Емелия“ гр.Патра, Гърция; Смесен хор „Йон Виду“ гр.Лугож, Румъния.

Програмата за втория ден на фестивала е с начало 18:00 часа и включва изпълнения на: Камерен хор “Канта нова“ София; Хор „Нея Редестос“ Терми, Гърция; Камерен хор „Иван Спасов“ Пловдив и Хор „Тагарадес“ Солун, Гърция. 

В неделя от 10:00 часа, в храм „Св.Иван Рилски” е финалът на фестивалната програма с концерт на хор „Йон Виду“ Румъния, хор “Канта нова“ София и хор „Иван Спасов“ Пловдив.