В Димитровград танцуват валс за световен рекорд
В Димитровград танцуват валс за световен рекорд / Darik News, архив

В опита на 10 европейски държави да бъде подобрен световният  рекорд за най-голям танц на открито ще участва днес Димитровград. Градът е единственият от България, който се включва в инициативата „Европа танцува”, съобщават от общината.

Определеното за танца място е входът на парк „Марица”, където от 9 ч. тази сутрин започна регистрацията на участниците. За 12 ч. е обявена последната репетиция, като тези седмица имаше още две репетиции. Същинският опит за подобряване на рекорда ще е от 13 часа. Очаква се около 200 танцьори да се включат днес в Димитровград, като подкрепата си ще дадат и състави от Хасково, Свиленград и Горна Оряховица.

Ще се танцува валс, по музика на Щраус- четири части дворцови танци с точно определена хореография и стъпки, с продължителност общо 6 минути, информират организаторите.

Всички участниците ще бъдат облечени в цветовете на Европа- синьо и жълто, а за единия от танците е предвидена и хореография с чадъри. Водещ ще е ръководителят на димитровградския денс център „Галаксико” Тихомир Митев, който призована всички, които искат да бъдат част от поставянето на нов световен рекорд, да се включат в инициативата „Европа танцува”.