В Димитровград монтираха великанските маса и стол до Голямата пейка
В Димитровград монтираха великанските маса и стол до Голямата пейка / DarikNews

2 тона маса, висока 2.50 м с размери на плота 6 на 3 метра и гигантски стол към нея, висок близо 3 метра и тежък 1 тон монтираха днес до Голямата пейка в Димитровград. Акцията по поставянето им на паркинга пред входа на парк „Марица” наблюдаваха авторът на великанските предмети Митко Тодоров и началникът на общинския отдел „Инвестиционна дейност” Клавдия Тончева. Масата и столът са изработени по поръчка на кмета Иво Димов, чиято е идеята в града да бъде устроен своеобразен парк „Гигант” с подобни атракциони, като всяка година той да бъде обогатяван с нови.

В Димитровград монтираха великанските маса и стол до Голямата пейка
netinfo

 

Мястото му е в една от алеите на парк „Марица” след реконструкцията му, за която имаме готов проект. С него следващата година ще кандидатстваме за финансиране по новата програма „Региони в растеж”, коментира кметът Иво Димов. Имаме много идеи как да продължи този атракционен парк, като те не липсват и у автора Митко Тодоров. Напролет ще помислим какви да са следващите великански експонати, като в допитването може да включим и гражданите, посочи още димитровградският кмет. Той уточни, че гигантската маса и стол са предоставени на общината за безвъзмездно ползване с неопределен срок от фирмата на Митко Тодоров и новата атракция не коства пари от бюджета. В бъдеще време ще помислим за откупуването им, като е възможно това да става поетапно и на вноски, посочи кметът. Обмисляме и как да обезопасим максимално масата и столът великани. Може би няма да сложим стълба, която да позволява децата да се качват върху плота на масата, каза още кметът Иво Димов. Днес без стълба остана и столът.

В Димитровград монтираха великанските маса и стол до Голямата пейка
netinfo

Дали до седалката му да има достъп ще обмислят тепърва от общината. Още повече предвид и на това, че откраднали стълбичката, която водеше към Голямата пейка.

В Димитровград монтираха великанските маса и стол до Голямата пейка
netinfo

Пейката гигант бе изработена през 2011 г. и монтирана на входа на парк "Марица" през лятото тогава. В съседство с нея са разположени мини пейка и такава в традиционни размери. За оставането на великанската пейка в Димитровград и откупуването й от общината, в социалната мрежа бе създадена специална група с близо 1 000 участници. В кратката си засега история Голямата пейка вече бе на турне в Стара Загора, където се радваше на огромен интерес, припомнят от общината.