Укрити договори за автолизинг в основата на убийството в Харманли?
Укрити договори за автолизинг в основата на убийството в Харманли? / netinfo

Неуредени финансови взаимоотношения е основната версия, по която полицията работи след убийството на единия от собствениците на автокъща “Авто Илчев” в Харманли. Това съобщи за Дарик шефът на полицейското управление в Харманли Нено Ненов.

35-годишният Янчо Илчев бе застрелян от управителя на фирмата Деян Пеев, на 32 години. След като застреля шефа си, Пеев са самоуби. Трагедията се случи в офиса на фирмата този следобед. Непреки свидетели на двойната смърт са станали две от административните служителки на автокъщата. Едната от тях е била бременна в осмия месец и е изпаднала в силен шок.

Произведени са били пет изстрела. Пеев е стрелял със законно притежаван пистолет “Глог”. Два от куршумите са попаднали в тялото на Янчо Илчев. Пеев се е прострелял в главата и е починал по-късно в болницата.

Според източници на Дарик, от близо години убитият Янчо Илчев и брат му Илчо Илчев, също собственик на автокъщата, се съмнявали, че управителят Деян Пеев ги краде. И тримата са родом от Симеоновград, като Пеев е дългогодишен служител във фирмата. Според непотвърдената информация, братята са правили няколко ревизии на Пеев, при които са констатирани липси. Става въпрос за суми от 20 000 до над 100 000 лева.

Преди инцидента днес между Пеев и Илчев е имало скандал, като по неофициална информация, повод за него е била установена от братята крупна измама с лизингови договори, извършена от управителя на автокъщата. Твърди се, че Пеев е укривал лизингови договори, като не ги е осчетоводявал.

Братът на убития Янчо Илчев все още не е разпитан, тъй като е силно разстроен и не е в състояние да говори.