Трима вазовци с успехи от международен конкурс в Москва
Трима вазовци с успехи от международен конкурс в Москва / netinfo

Трима възпитаници на ПМГ „Иван Вазов”-Димитровград участваха в заключителния етап на ІХ международен конкурс “Математика и проектиране” в Москва и постигнаха отлични резултати. Десетокласничката Боряна Димова представи проекта си „Бумеранги в науката – от математика към информатика и обратно“ и се класира на ІІ място. Ръководител на проекта й е Георги Славчев.

Трима вазовци с успехи от международен конкурс в Москва
netinfo

Марио Илиев и Йордан Иванов- също десетокласници, показаха изследването си за криптографията: „Уникалният код – защита на информацията във времето“ и получиха сертификат. Техен научен ръководител е Катя Чалъкова.

Трима вазовци с успехи от международен конкурс в Москва
netinfo

В конкурса участваха около 330 ученици от България, Казахстан и Русия с над 200 разработени проекта, а също и учители от тези държави. Международното жури по традиция се оглавяваше от проф. Николай Розов – председател, декан на Факултета по педагогическо образование при Московския държавен университет “Ломоносов” и от заместник-председателите проф. Татяна Сергеева от Академията за социално управление в Москва и проф. Сава Гроздев от Института по математика и информатика при БАН, информират от димитровградската гимназия. И припомнят, че техни възпитаници участват в този конкурс от създаването му през 2007г. Тази година участието им е било финансирано от училището, общината и 7 спонсори, сред които физически лица и фирми.