Трима пострадаха при катастрофи през уикенда
Трима пострадаха при катастрофи през уикенда / Darik News, архив

Две хасковлийка са без опасност за живота след ПТП. Вчера на третокласен път от село Минерални бани към Хасково 36-годишен с лек автомобил Опел Вектра се движил с несъобразена скорост и с 1,92 промила алкохол в кръвта. Хасковлията загубил контрол, излязъл в ляво от пътя и колата се преобърнала. От удара са пострадали возещите се в нея 59-годишна жена, която е с натъртване на гръдния кош и комоцио и 14-годишна девойка- с контузия на главата, изписана след преглед за домашно лечение. Шофьорът е задържан до 24 часа по образуваното бързо производство.

Пътен инцидент е станал в 8 ч. в събота между село Минерални бани и село Сусам, с участието на лек автомобил БМВ, чийто водач е напуснал местопроизшествието. В хода на разследването се установило, предната вечер около 23 часа, поради несъобразена скорост, на ляв завой, 21-годишен от Хасково е загубил контрол над колата и се е преобърнал извън платното. От удара е пострадал возещият се на предната седалка 19-годишен младеж от село Сусам, който е с контузна рана на дясната ръка, натъртване на десен глезен и ходило. Прегледан е в МБАЛ-Хасково и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

 

Бързо производство срещу пиян водач е образувано в полицейското управление на Тополовград. В ареста до 24 часа е задържан 57-годишен мъж от града, хванат от автопатрула да шофира колата си след употреба на 2,45 промила алкохол. Задържан е до 24 часа, съобщават от областна дирекция „Полиция” в Хасково.