Трети ден продължават опитите за локализация на пожара в свиленградско
Трети ден продължават опитите за локализация на пожара в свиленградско / netinfo
Все още не е локализиран пожарът между свиленградските села Студена, Михалич и Равна гора. Съсредоточените на место сили: 10 пожарни екипа, 3 верижни машини- на „Марица Изток”, „Пътни строежи”-Хасково и арендатора Димо Гочев продължават работата по ограничаване разпространението на огъня.

И през нощта в гасенето са участвали екипи на гражданска защита от Хасково и Кърджали, гасачески групи от Държавно Горско стопанство и Община Свиленград и местни жители. Очаква се тази сутрин отново работата да бъде подпомогната от военослужещи от хасковоското поделение 52740 и полицаи, които бяха освободени през нощта.

5 са към момента видимите огнища на пожара обясни пред дарик главен инспектор Димитър Колев, началник сектор „Пожарогасене и аварийноспасителни дейности”. По погасяването на две от тях се работи в момента, след което работата ще продължи и по останалите.

Пожарът се развива все още на същата площ от 4 500 декара. Засегнатите от оганя иглолистни масиви са в размер на 2 500 декара, изгорели са и близо 1 500 декара бадемови и орехови изоставени насъждения. Тъй като те са обасли с храсти и треви горенето при тях е неконтрулируемо подчерта инспектор Колев.

До свикването на Кризистния щаб тази сутрин продължава работата по разширяване на напреваната през нощта просека, по която да бъде локализиран пожарът.