Таксата за смет в Димитровградско определят днес съветниците
Таксата за смет в Димитровградско определят днес съветниците / Darik News, архив

Общинският съвет на Димитровград заседава днес за последно през 2014 г. Заради предстоящите коледни и новогодишни празници сесията е днес, а не в последния четвъртък на месеца. 25 са докладните, включени в подготвения от Председателския съвет проект за дневен ред. Сред по-важните са приемането на промяна в общинския бюджет за 2014 г., на план-сметката за разходите по сметосъбиране и сметоизвозване, обезвреждане на битови отпадъци в депо, поддържане чистотата на териториите за обществено ползване за 2015 година и определяне размера на такса битови отпадъци за населените места на територията на община Димитровград за 2015 година.

Отчет за изпълнение на приетите от общинския съвет решения внасят кметът Иво Димов и председателят Стефан Димитров. Съветниците ще коментират също промени в местни наредби, изменение на уличната регулация  и предвиждане на нов пътен възел на кръстовището, в което се пресичат  бул.” Благоев”, източна тангента на новото кръгово на бул.”Трети март” и входно-изходната връзка към новата автогара.

Предстои днес да изберат експертно-консултативна комисия за реализиране на общинската наредба за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби в община Димитровград за 2015 г., да актуализират местната програма „Димитровград на младите” за идната година, да изберат членове на комисията за предоставяне на финансова помощ за новородено или осиновено дете и да определят средства  за общинския фонд “Ин витро” също през 2015 г.

 

Осигуряване на средства, необходими за две линейки за МБАЛ „Света Екатерина” предлага председателят Стефан Димитров. Той е вносител и на докладна за намаляване състава на ПК "Търговия, общински пазари и тържища".