Романът "Екстрийм"
Романът "Екстрийм" / Развитие
Дебютния роман на съдия Иван Стоилов, озаглавен "Екстрийм - една рокаджийска история с автобус", ще бъде представен от 18.30 ч. днес в Клуба на дейците на културата в родния му Димитровград. Романът ще бъде представен от Недялко Бакалов, след което неделната вечер ще продължи със специалното участие на рок-група VISION.

47-годишният Иван Стоилов е магистрат в Софийски районен съд. Завършил е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". 11 години работи, като следовател, а в две от тях е и преподавател в Националния институт на правосъдието. От 10 години е съдия. Възпитаник е на хасковската Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров".

Дебютният му роман „Екстрийм“ описва щурото пътуване на нашенци до Унгария и назад за концертите на "Екстрийм" и "Аеросмит" през 90-те години на миналия век. "Свежа, автентична, мощно зареждаща история от 1990-те… Раждат се приятелства, изгряват прозрения в едно пътуване на порастването... И разбира се – всичко е екстремно. И съвсем естествено. И напълно истинско“, пише редакторът на книгата Елка Димитрова.

Ръкописът на Стоилов бе включена в десетия национален литературен конкурс за непубликуван български роман "Развитие“ и тази пролет бе отличен с една от двете специални награди, за което бе издаден от корпорация "Развитие".