Нона Йотова и Петър Антонов
Нона Йотова и Петър Антонов / Nova
С благотворителния спектакъл „Абсурдни времена“ от 19 ч. днес в димитровградския театър гражданското сдружение „Св. Харалампий“ събира средства за реставрация на най-стария храм в общината- църквата в с. Черногорово, която носи името на светеца.

В спектакъла по стихове на Маргарита Петкова и Добромир Банев участват Нова Йотова и Петър Антонов. В 16.30 ч. те ще посетят храма "Св. Харалампий" в с. Черногорово, за да запалят свещ за успеха на благотворителната кауза. 8 лева е цената на поканите за спектакъла.

Църква, с. Черногорово
Дарик радио, Хасково, Архив

Църквата "Св. Харалампий" в с. Черногорово е построена е през 1863 г. от Уста Коста от с. Устово. Изографисана е през 1864г от Алексий Иконописец. Декларирана е като паметник на културата, а преди години на няколко пъти бе обект на кражби и вандалски прояви. Сега тя е снабдена със СОТ, а за него кметът Живко Янков лично заплаща разходите.

Гражданското сдружение „Св. Харалампий“ бе учредено от инициативен комитет в селото през месец май 2016 г., като инициатор бе общинският съветник Стоян Христов.