Стартира благотворителна акция за храма в с. Черногорово
Стартира благотворителна акция за храма в с. Черногорово / Дарик радио-Хасково, Архив

Благотворителна акция за набиране на средства за храм "Св. Харалампий" в село Черногорово стартира коалиция "Да за Димитровград". Целта е на бъдат събрани около 10 000 лв., с които да бъде обновено предверието на храма и площадката пред него. Това съобщиха на пресконференция днес общинските съветници от "Да за Димитровград" Стефан Димитров и Стоян Христов.

Предстои разкриването на дарителска банкова сметка. Предвидено е и отпечатването на флайери с информация за църквата в Черногорово, която е най-старата в Община Димитровград, съобщиха още инициаторите. Вече е създаден инициативен комитет, в чиито състав са ктитори и жтели на село Черногорово.

Стартира благотворителна акция за храма в с Черногорово
netinfo

Ако събраните в дарителската кампания средства стигнат, ще бъде направен ремонт и на оградата, коментира Стоян Христов, който е бивш кмет на селото.

От "Да за Димитровград" се надяват много хора да откликнат на инициативата и да дадат своята лепта за обновяването и съхраняванео на най-старата църква в община Димитровград- хремът на с. Черногорово. Църквата „Св. Харалампи” е на 153 години