Свиленградските общинари ще повишават компетентноста си по проект
Свиленградските общинари ще повишават компетентноста си по проект / netinfo

Представяне на  проект „Повишаване на компетентността и ефективността на Общинска администрация Свиленград чрез обучения за професионално развитие, по ключови компетентности и чуждоезиково обучение" се проведе  в заседателната зала на Общинска администрация - Свиленград. Проектът се изпълнява от Община Свиленград и ще продължи до края на май 2014 година.

Основната цел е надграждане на  професионалната компетентност на служителите в администрацията на Община Свиленград за по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията.

Тя ще се реализира чрез обучения за професионално развитие към Института по публична администрация на 40 служители на общинската администрация; обучения на 79 общински служители, кметове и кметски наместници на населени места  за  усвояване на  ключови компетентности по компютърна грамотност, презентационни и комуникационни умения, лична и екипна ефективност; чуждоезикови обучения по английски език за начинаещи, английски език за средно напреднали  и турски език за начинаещи на общо 57 служители на администрацията.