Свиленград посрещна кмета на австрийската община Маркт Пийстинг
Свиленград посрещна кмета на австрийската община Маркт Пийстинг / Община Свиленград

Кметът на Свиленград Георги Манолов посрещна кмета на австрийската община Маркт Пийстинг - Роланд Браймайер. Австрийският гост пристигна по покана на Манолов. Двамата кметове обсъдиха бъдещото сътрудничество през новия програмен период 2014-2020 г. Те набелязаха съвместни цели за разработване и изпълнение на проекти в областта на административното управление, културата, туризма и регионалното развитие. Кметът Манолов показа на колегата си Браймайер новата Индустриална зона, историческите забележителности и шатото в района на Мезек.
Свиленград и Маркт Пийстинг създадоха партньорски отношения за сътрудничество по проекти през 2011 г. с решения на общинските съвети на двете общини. 

Свиленград посрещна кмета на австрийската община Маркт Пийстинг
netinfo

От община Свиленград информират още, че заместник-кметът Мария Костадинова е избрана от Националното сдружение на общините в България за участие в делегация до норвежката столица Осло. Костадинова е включена като един от най-изявените и активни експерти на сдружението. Тя има съществен принос в дейността на НСОРБ като член на Постоянната комисия по бюджет и финананси, ангажирано участие във форумите на организацията по актуални теми и проблеми, предава опита си и като обучител на представители на други общини и общински съвети. 
Основната цел на посещението в Осло е обмяна на опит в областта на общинското финансово управление. Темите, включени в програмата, са общински и национални политики, общински отговорности и тяхното финансиране, остойностяване на услугите, финансови взаимоотношения с държавата, сътрудничество с други общини, икономическо развитие, социално включване и др. Посещението се организира съвместно с Асоциацията на местните и регионални власти на Норвегия и се финансира изцяло по проект на НСОРБ.