Стотния си медал взе хасковлийката Силвия Вангелова
Стотния си медал взе хасковлийката Силвия Вангелова / netinfo

Стотния медал в спортната си кариера получи талантливата хасковлийка Силвия Вангелова, информират от карате клуб "Аиданет Вадо-рю". Заедно с още двама състезатели от клуба- Васил Ривов и Серкан Лятиф, Силвия участва в Опън за кадети (14-16 г.) и джуниъри (16-18 г.) в Истанбул. В състезанието се включиха над 500 състезатели от 15 държави. В дисциплината кумите, категория до 53 кг Силвия Вангелова очаквано стигна до финала и след оспорвана среща при раван резултат, въпреки по-активната й игра, съдиите присъдиха победата на турската състезателка, а хасковлийката получи среброто.

Стотния си медал взе хасковлийката Силвия Вангелова
netinfo

Тя участва и в поредния турнир от КАРАТЕ 1 ПРЕМИЕР ЛИГА за мъже и жени на Световната Карате Федерация, в която взеха участие 597-а от 57 държави. Силвия Вангелова се състезава в дисциплината кумите, в категория до 55 кг. Започна отлично и в третия кръг (четвърт финал) се изправи срещу  най-силната в момента в света в тази категория - японката Мики Кобаяши. Опитната японка доказа класата си и взе победата. Кобаяши стигна на финала и това даде шанс на Силвия да се бори за бронза. В оспорвана среща и равен резултат срещу Йохана от Финландия съдиите присъдиха победата на финландката.

 

Това бе първото сериозно състезание за Силвия при жените от календара на Световната Карате Федерация и тя даде сериозна заявка за спечелването на квота за първите Европейски Олимпийски Игри в БАКУ 2015, към които се е устремила, коментира личният й треньор Георги Ривов.

За предстоящия уикенд от 11 до 14 септември Силвия Вангелова и Васил Ривов ще вземат участие в Баку ОПЪН- официален турнир на Европейската Карате Федерация.