Стихове от Абу Даби и Калифорния в конкурса „Жената любима и майка”
Стихове от Абу Даби и Калифорния в конкурса „Жената любима и майка” / Община Свиленград

246 творци от цялата страна участват в десетото юбилейно издание на поетичния конкурс „Жената любима и майка” в Свиленград. Поети от всички възрасти са изпратили свои творби. Участниците над 18 години са 190. Те са предоставили за оценка общо 427 творби. До 18 години в надпреварата са се включили 56 деца и младежи с общо 74 стихотворения.

Стихове от Абу Даби и Калифорния в конкурса Жената любима и майка
netinfo

 

Традиционно конкурсът се радва на голям интерес сред поетите в цялата страна. Тази година сред участниците има и българин, който от дълги години живее в Абу Даби. Стихотворения пристигнаха и от Калифорния, САЩ, информират организаторите.

 

Вече десета година литературното съревнование е едно от значимите културни събития в страната. Юбилейното му издание се провежда  под патронажа на Министерството на културата, както и по традиция под патронажа на съпругата на кмета Елена Манолова. Председател на журито е Боян Ангелов, оглавил Съюза на писателите след кончината на Николай Петев, който дълги години журираше в Свиленград. Членове на комисията са още са Христо Ганов, секретар на СБП и поетът Ивайло Балабанов. Церемонията по награждаването ще е на 20 март.

 

По повод десетата годишнина на поетичния конкурс организаторите- Община Свиленград, НЧ „Просвета 1870” и Съюзът на българските писатели, предвиждат издаването на стихосбирка с творби на всички лауреати досега.