Спирането на водата в Симеоновград се отлага със седмица
Спирането на водата в Симеоновград се отлага със седмица / Darik News, архив
Спирането на водата в Симеоновград се отлага със седмица
86764
Спирането на водата в Симеоновград се отлага със седмица
  • Спирането на водата в Симеоновград се отлага със седмица

Обявеното от днес прекъсване на водоподаването към община Симеоновград се отлага за17 май, съобщи управителят на ВиК-Хасково инж. Тодор  Марков. Причината е, че заради лошите атмосферни условия строителят на високоскоростната  жп-отсечка  Харманли- Димитровград е отложил  ремонтните дейности  в района,  заради които от днес в продължение на 3 дни Симеоновград трябваше да остане на сухо. Линията пресича  водопровод Ф 377 мм,  което налага съгласуване на строителните дейности с   водното дружество.

Във връзка с предстоящото спиране на водата от  ВиК-Хасково предупреждават, че  след пускането й е възможно влошаване на качеството. Заради  манган в пъти над нормата и в момента тя е забранена за пиене от РЗИ – Хасково.

 

По думите на инж. Тодор Марков обаче, през последните месеци  качеството на  водата в Сименовград е значително подобрено, след като последователно бяха почистени кладенците, от които общината се захранва с питейна вода.

 

Проблемът с мангана във водата на сименовградчани обаче, е на път да се реши окончателно.  В момента  тече проектиране и проучване на нови  кладенци, от които да се пренасочи водозахранването на града, за което от МРРБ има отпуснати над 90 000 лева.

 

Управителя на ВиК-Хасково инж. Тодор Марков чуйте в приложения файл.