Разкрити са кражби и редица други нарушения
Специализираната операция по линия на за изборни нарушения и престъпления, свързани с политическите права на гражданите се провежда в област Хасково, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Хасково


Акцията е и срещу противодействие на битовата престъпност, установяване на издирвани лица, като паралелно с това ще се извършват проверки по отношение на нарушения на Закона за движение по пътищата. Екипи работят в различни населени места в областта като за това са изградени и контролно-пропускателни пунктове.

Акция на полицията срещу купения вот и в Кюстендилско

В акцията са ангажирани максимален обем полицейски сили на ОД на МВР и екипи на „Жандармерия“ и Специални тактически операции.

ОД на МВР-Хасково

На едно от местата на акцията, директорът на ОД на МВР старши комисар Чавдар Георгиев уточни, че до момента се работи по 19 сигнала за изборни нарушения и са връчени 17 предупредителни протокола на хора, за които е установено, че имат възможност да окажат влияние върху оперативната обстановка.

ОД на МВР-Хасково

Той обобщи, че до настоящия момент в Хасково е установен познат на органите на реда, откраднал автомобил. 55-годишният е задигнал колата на друг хасковлия, който подал сигнал в местното управление. В хода на издирвателните действия, мъжът е задържан, а колата е намерена.

ОД на МВР-Хасково

На адрес в областния град е установен и 23-годишен обитател на вила в процес на приготвяне на метаамфетамин. Намерена е инсталация от пластмасова туба с разтвор от 3 литра и маркуч, през който се вкарва горещ въздух.

ОД на МВР-Хасково

Младият мъж е обяснил, че в тубата се съдържа медицински бензин, червен фосфор, основа и 200 таблетки с активно вещество псевдоефедрин. Открита е и малка част от метаамфетамина и марихуана. Задържан е и друг обитател на вилата - непълнолетен на 17 г.

ОД на МВР-Хасково

В Харманлийско на КПП в село Българин е подаден сигнал със стоп палка на автомобил, движещ се в посока АМ “Марица“. Колата не е спряла и е ускорила скоростта си, при което е последвана от служебен автомобил.

ОД на МВР-Хасково

След километър е спряла и от нея са тръгнали да бягат чужди граждани. Всички са задържани - 9 мъже, самоопределящи се за сирийски граждани. Един от тях е управлявал автомобила. Настанени са в Центъра в Любимец с принудителни административни заповеди.

До момента в акцията униформените са установили и 47-годишен в Симеоновград, шофиращ по улиците на града автомобил след употреба на 2,48 промила алкохол в издишания въздух. Същият е осъществил катастрофа с материални щети като е загубил контрол над управлението и се е ударил в дърво.