След два тайни вота без конкуренти депутатът Минка Русева е областен лидер на БСП
След два тайни вота без конкуренти депутатът Минка Русева е областен лидер на БСП / netinfo

Депутатът Минка Русева е новият областен лидер на БСП-Хасково. Изборът е факт след два тайни вота, проведени на продължило над 4 часа заседание на областния партиен съвет снощи.

 

Кандидатурата на Минка Русева беше единствената, подложена на гласуване. Въпреки това първият вот не излъчи лидер. При второто гласуване Минка Русева получи подкрепата на 24-ма социалисти. Против избора й гласуваха 23-ма.

 

Имаше много други кандидати, които с различни мотиви си направиха отвод, беше тежък избор, но съм доволна от резултата, коментира след заседанието новоизбраният областен председател Минка Русева и обави, че няма амбиции за водач на бъдещата депутатска листа.

 

За партийното събрание със служебни автомобили в Хасково пристигнаха и заместник-министрите, нови членове на общинската партийна организация на БСП. Да се ползва служебен транспорт в такива случаи не е редно, призна заместник-министърът на финансите Кирил Желев, който обаче имал и работа по път към партийното събрание. Освен Чавдар Георгиев, Кирил Желев и Светла Бъчварова, като представител на националното партийно ръководство на заседанието в Хасково присъства и заместник-министърът на образованието Ваня Добрева.

 

Заместниците на областния лидер на БСП-Хасково Минка Русева, избрани от събранието снощи, са четирима: областният управител на Хасково Райна Йовчева, Михаил Димитров от Любимец, Добрин Парнаров от Тополовград и кметът на Ивайловград Стефан Танев.

Секретари на Областния партиен съвет са заместник-министърът на екологията Чавдар Георгиев, членът на Висшия съвет на БСП Жара Пенева и Яни Тодоров от Сименовград. Говорител на областното партийно ръководство е Тонка Ченгелова. Николай Динков от Свиленград е секретар-касиер.