СКБ Димитровград с 2 златни и 3 сребърни медала от Русенски легенди
СКБ Димитровград с 2 златни и 3 сребърни медала от Русенски легенди / netinfo

 

С  два златни и три бронзови медала се завърна от  международния турнир по борба свободен стил „Русенски легенди" за кадети и кадетки спортният клуб „Димитровград". Димитър Иванов  и Микяй Наим показаха, че са на нивото на най-добрите в Европа, което е стабилна подготовка за тазгодишното европейско първенство през юли в Катовице, Полша. Двамата заминаха веднага след турнира за София, където ще участват в тренировъчен  лагер с националния отбор.

С 10  състезатели се представи в „Русенски легенди" СКБ „Димитровград". На тепиха те премериха сили освен с най-добрите български състезатели, с националните отбори на Германия, Румъния, Полша, Словакия, Македония и два клуба от много силната школа на Украйна, между които и медалисти от последното Европейско първенство за кадети.

СКБ "Димитровград" с 2 златни и 3 сребърни медала от "Русенски легенди"
netinfo

Микяй Наим стана победител в категория до 46 кг, като в  много атрактивен финал победи миналогодишния бронзов медалист от първенството на  Европа Давид Волни. Бронзов медал в същата категория спечели най-младият участник  на турнира Веселин Петров. С бронз в категория до 50 кг се окичи Димитър Иванов. При кадетките очаквано първо място зае Виктория Бобева в категория до 70 кг, а Нели Георгиева  е  трета в категория до 60кг, информират от спортния клуб по борба „Димитровград".