Шефката на Агенцията:  Ще преговарям с бежанците, няма да подавам оставка
Шефката на Агенцията: Ще преговарям с бежанците, няма да подавам оставка / netinfo
Шефката на Агенция "Бежанци": Ще преговарям с бежанците, няма да подавам оставка
91346
Шефката на Агенция "Бежанци": Ще преговарям с бежанците, няма да подавам оставка
  • Шефката на Агенция "Бежанци": Ще преговарям с бежанците, няма да подавам оставка

Преди минути председателят на Агенцията за бежанците Петя Първанова направи изявление пред журналистите пред бежанския лагер в Харманли, където днес имаше сериозни размирици. Първанова бе посрещтната с викове "Оставка!" от граждани на Харманли, на които тя отговори: "А кой ще преговаря с бунтуващите се бежанци?" Тя се определи за главен преговарящ с чужденците, които по думите й вече се били успокоили. Очаква се и бежанците да излъчат контактна група, която да преговаря с българските власти.

Шефката на Агенцията  Ще преговарям с бежанците няма да подавам оставка
netinfo

Днес през деня обитателите на лагера вдигнаха бунт, провокирани от това, че вече трети ден е в сила забраната да напускат пределите му, за да започне обстоен медицински скрининг на всички бежанци. Петя Първанова обяви, че вече е постигнала известни резултати и се е разбрала с бежанците да престанат да палят огньове и да горят дюшеците си.

По думите на Първанова в момента се водят преговори и с Европейската комисия част от лагера в Харманли да се превърне в център от затворен тип. Тя съобщи още, че е образувано досъдебно производство по повод на палежите и разрушенията, извършени в лагера днес.