Роми бранят с юмруци женска чест в роднински бой
Роми бранят с юмруци женска чест в роднински бой / DarikNews, архив

Роми от димитровградския кв. Изгрев се биха, за да защитят женската чест на 16-годишна прелъстена и изоставена девойка. Тя живеела на семейни начала с 31-годишен. Вчера той обявил раздялата им с намерение да се върне при друга, с която имал предишна връзка. Любовната разпра между двамата прераснала в бой по роднински. Близките на изоставеното момиче с юмруци защитили честта й и потърсили отговорност от плейбоя. Двама мъже- на 57 г. и 59 г., както и 13-годишно момче се впуснали в битка за накърнената женска чест на ромката.

Пристигналият на мястото автопатрул от димитровградското полицейско управление отправил многократни предупреждения да спрат саморазправата, които обаче не били чути. Преди роднинският бой да се превърне в масово квартално меле, полицейски служител произвел със служебното си оръжие 7 изстрела във въздуха със „стоп патрони” и едва тогава успели да разтърват ромите.

В резултат 57-годишният е с контузия на главата, 13-годишното момче – с фрактура на носа, а 59-годишният – с фрактура на лявата ръка. Последните двама са прегледани и освободени за домашно лечение. От участниците в побоя е задържан 31-годишният мъж, тъй като здравословното състояние на останалите не позволява това. Работата по случая продължава, информират от областна дирекция „Полиция” в Хасково.