Решават проблема с питейната вода в Община Минерални бани
Решават проблема с питейната вода в Община Минерални бани / netinfo

Проблемите с питейната вода в Община Минерални бани ще бъдат решени кардинално, съобщи днес на пресконференция кметът Мюмюн Искендер. В петък там ще бъде направена първа копка за изграждане на вътрешна водопреносна мрежа, с което се ликвидират затрудненията с питейното водоподаване не само на Баните, но и на селата в Общината. Новата придобивка ще струва близо 5 милиона лева и ще обслужва 1 250 души от Общината, плюс всички почивни станции и бази за отдих. „Идеята е да се промени обликът на Общината и тя да стане желана туристическа дестинация. Дълго време проблемът с водата отблъскваше инвеститорите заради наложените режими на водоподаването", сподели кметът Искендер.

От Общината имат намерение бившата балнеолечебна база „Божур" да бъде обновена и реконструирана, за да се увеличи потокът от туристи и хора, имащи здравословни проблеми. Нямаме претенции за собственост върху базата, просто искаме тя да заработи, за да могат да хората да се лекуват, каза Мюмюн Искендер.

Преди няколко месеца общинското ръководство успя да постигне една от големите си цели - да си върне собствеността върху обществената баня и да я ремонтирана изцяло. Минералната вода в нея лекува болестта на Бюргер, диабетни усложнения и според експертите по качество превъзхожда дори тази в Карлови вари.