Регионалната комисия по заетост одобри проекти на 5 общини
Регионалната комисия по заетост одобри проекти на 5 общини / Darik News, архив

Проектните предложения на пет общини, кандидатствали по програмата за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта за включване в Националния план за 2013г. одобри на заседание днес Регионалната комисия по заетостта към областния съвет за развитие в Хасково. Заседанието ръководи главният секретар на Областна администрация-Хасково и председател на Комисията по заетост г-жа Донка Петрова. Присъстваха експерти от Областна администрация Хасково, директорите на бюрата по труда от региона, заместник-кметове, секретари и експерти от общините в област Хасково, работодателски организации, председатели на регионалните структури на КНСБ и „Подкрепа", представители на сдружения и неправителствени организации.

Предложения на обща стойност 493351,42 лв. внесоха общините  Ивайловград, Свиленград, Стамболово, Тополовград и Димитровград. Началникът на отдел „Услуги по заетостта" към регионална служба по заетостта г-жа Соня Стайкова запозна комисията с проектите и последващата процедура по оценка на предложенията. След представянето им в МТСП, предложенията ще бъдат оценявани от Комисия според състоянието на местния пазар на труда, подбора на целева група, устойчивост от реализацията на програмата и финансов принос на работодателя.

Регионалната комисия прие единодушно петте проектни предложения да бъдат включени в Националния план по заетостта, като след одобрение на национално ниво по програмите ще бъде осигурена заетост за 117 безработни от област Хасково.