цигари контрабанда летища
цигари контрабанда летища / Агенция
Окръжна прокуратура-Хасково наблюдава две досъдебни производства за контрабанда на цигари, открити в товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Единият случай от 1 февруари е с товарен автомобил със стока от Турция за Германия и Нидерландия. По метода "анализ на риска" камионът е бил насочен за сканиране с рентген. При проверката са били открити 39 кашона с дрехи във вакуумирани найлонови пликове, в които били укрити стекове с цигари. Установени са били общо 31 990 кутии, или 639 800 къса, с цигари от различни марки с чужд акцизен бандерол на стойност 195 489 лева.

Над 17 кг марихуана откриха митнически служители в пратка с електрически табла (СНИМКИ)


Предишния ден в друг товарен автомобил с мебели от Турция за Германия митническите служители открили 11 530 кутии цигари, или 230 600 къса, също с чужд акцизен бандерол. Тютюневите изделия били укрити в шкафове в мебелите. Окръжна прокуратура-Хасково извършва действия по разследването по двете досъдебни производства, се допълва в съобщението.

Междувременно от пресцентъра на Агенция "Митници" в Свиленград съобщиха за още два случая на контрабанда на тютюневи изделия на 31 януари. Те са били открити също в турски камиони с дестинация към Западна Европа. На различни места в превозните средства са били установени общо 2240 кутии цигари без бандерол.