/ БГНЕС
Общинският съвет в Свиленград одобри и разпредели на свое 19-то извънредно заседание 12 988 лева дарения за пострадали от пожарите това лято животновъди в региона. Трима стопани получават събраните в дарителска сметка на общината суми, необходими за възстановяване на фермите, изгорели в огнените бедствия.

Съгласно взетото решение по докладната на кмета Анастас Карчев, Недко Тонев от село Левка ще получи 4126 лева. За изпепеления си овчарник в местността "Ташлъка" Явор Илиев ще вземе 3563 лева, а фермерите Николай и Кремена Добреви ще имат 5326 лева за покриване на щетите в животновъдния си обект в село Равна гора.

19 камиона с дарения ще получат пострадалите от пожари земеделци в Южна България

До половин година подпомогнатите трябва да представят разходооправдателни документи, гласи още точка от решението. Председателят на Общинския съвет Георги Еленков припомни, че със свое предишно решение органът на местното самоуправление вече е подпомогнал с 20 000 лева от местната хазна потърпевши от стихиите.

В дневния ред на днешното заседание бяха залегнали пет точки. Те бяха обсъдени и приети за по-малко от 10 минути. Извършена бе промяна по бюджета на общината заради отпускането на 1000 лева помощ за издаването на тринадесети том на сборник "Тракия".

Изменена бе и Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост с отчуждаване на 12 парцела.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Грудев, БТА