Разпитват бивши МВР-ръководители по искане на Куйович
Разпитват бивши МВР-ръководители по искане на Куйович / netinfo

Бившите главни секретари на МВР Илия Илиев и Валентин Петров и бившият заместник директор на НСБОП Иван Иванов ще бъдат призовани като свидетели по дело заведено от Будимир Куйович. В началото на този месец той окончателно бе осъден за организиране на престъпна група за трафик на наркотици. Тримата бивши ръководители от МВР трябва да обяснят дали са напуснали доброволно или заради скандала, който се разрази след задържането на Куйович.

Куйович съди хасковския журналист Христо Христов за това, че в своя дописка го е нарекъл наркобос и че е писал, че Куйович и дал 400 000 евро на висш ръководител в МВР. В дописката си колегата цитира столичен всекидневник.

Днес Будимир Куйович се яви лично на делото в Хасково. Беше разпитан неговият съкилийник Педро Лоренцо Багароти, който обясни как заради статиите по вестниците Куйович е стигнал до лексотан и успокоителни.

Адвокатът на Куйович Елеонора Дулендарова първоначално поиска съдът да изиска официално от МВР информация за причините за оставките на тримата бивши ръководители в системата, но съдът й припомни, че това е класифицирана информация и затова се наложи те бъдат призовани като свидетели. Съдът уважи и да бъде изискано извлечение от заключенията на създадената, след задържането на черногореца, парламентарна комисия "Куйович".