Продължава делото за смъртта на Борислав Марков
Продължава делото за смъртта на Борислав Марков / DarikNews.bg, Архив

Делото срещу димитровградчанина Емил Митев и хасковския бизнесмен Кръстьо Кръстев, по-известен с прякора си Маймуната, обвинени за смъртта на Борислав Марков, продължава днес с разпит на свидетели и вещи лица. Борислав Марков бе пребит на Великден миналата година пред местна дискотека, а дни по-късно почина в хасковската болница.

Прокуратурата твърди, че Емил Митев е физическият извършител, а Кръстев- поръчител. До момента и двамата отричат да са виновни. Те не са дали и обяснения пред съда.

Днес е третото заседание по делото в Окръжен съд-Хасково. Ход бе даден на 2 юни, когато пред съда Емил Митев заяви, че съжалява за случилото се, но не се признава за виновен. Тогава той каза, че Кръстев нищо не му е поръчвал и няма общо със случая. Кръстев също не се призна за виновен.

Като частен обвинител бе конституирана майката на Борислав Веска Илиева, която заедно с жена му Таня Гълъбова са граждански ищци и искат от двамата подсъдими кръвнина от общо 900 000 лв.

31 бяха призованите за съдебното заседание тогава свидетели. Явиха се 12 от тях и започнаха разпитите им.

Делото трябваше да започне в средата на април, но последваха два отвода на съдии и затова ход бе даден в началото на юни.