Препродадени имоти на бившия митничар от групата на Куйович под възбрана
Препродадени имоти на бившия митничар от групата на Куйович под възбрана / netinfo
Комисия „Кушлев” е наложила възбрана на имоти за 275980 лева, които бившият митничар Михаил Янков е препродал на трети лица. Осъденият от Хасковски окръжен съд на 15 години затвор за организирането на престъпна група за трафик на наркотици, заедно със сърбина Будимир Куйович, столичанина Стойко Дойчев и д-р Николай Писков е упълномощил за сделките съпругата си.

Още през февруари, докато Янков е бил в старозагорския арест, Емилия Янкова е прехвърлила всички имоти на негово име и дялове във фирмата „Олимпус” ООД, която се занимава с търговска дейност.

Установеното от комисията имущество на което е наложена възбрана е: апартамент и гараж в Свиленград, търговска база за отпадъци от черни и цветни метали в Любимец, дворно място от 300 кв. м., 2 ниви. Наложен е запор на автомобил „Фолксваген Пасат”, както и на 6189 дружествени дяла от капитала на семейната фирма „Олимпус” и 12 акции на „Булвест Холдинг”.

В края на миналата седмица е приключила процедурата по обезпечение на всички имоти, които са продадени от съпругата на Янков, макар че вече са собственост на трети лица.

Предстои да бъде доказано в съда дали лицата, които са купили имуществото, са знаели за престъпния характер на произхода му, съобщи днес директорът на Хасковската дирекция на Комисията за установяване на имущество придобито от престъпна дейност Иван Жеков. Той уточни и, че след влизане в сила присъдата на Янков, тъй като тя е произнесена от първоинстанционен съд, по силата на закона „Петканов”ще бъдат внесени материалите по производството с мотивирано искане за отнемане на имуществото на бившия митничар.