/ Снимка: Георги Димитров
Предвижда се увеличаване на броя на местата за паркиране в "синя зона" в Хасково с нови 296 клетки. Това е залегнало в докладна на кмета на общината Станислав Дечев, която е публикувана на сайта на Общинския съвет за обществено обсъждане и която трябва да бъде гласувана на следваща сесия на органа на местно самоуправление.

Ръстът е заради това, че договорът на частен наемател на паркинги изтича на 3 септември и стопанисването им ще премине към Общината, поясни управителят на общинското дружество "Тролейбусен транспорт" Албен Манджуков, който е оператор на зоната.

По негови думи първоначалните инвестиции за освежаване на паркингите, маркировка, табели, допълнителни екипи и др. ще бъдат около 60 000 лева. Манджуков изтъкна още, че цената за час престой ще остане 1 лев, като в същото време сега частната фирма таксува собствениците на превозни средства с 1,20 лева на час.

Планирано е също така таксата за репатриране на неправилно спрели автомобили от общинския "паяк" да се вдигне от 35 на 50 лева, което е предизвикано от растящите цени на горивата и инфлацията, добави Манджуков. Няма обаче да се повишава цената за поставяне и демонтаж на скоба, която сега е 25 лева.    
БТА