/ iStock/Getty Images
"От днес са в сила нови безкасови начини за плащане на "синя зона" в Хасково", съобщи на пресконференция кметът на Общината Станислав Дечев. Въвеждането на интелигентна система за алтернативни на паричните канали за осъществяване на услугата е плод на няколкомесечна работа.

Първият е заплащане чрез SMS на номер 1338. Другият е приложението MOBZZO за Андроид и за Ейпъл, в което може да бъде регистрирана банкова карта, от която да се извърши транзакция.

Община Хасково е осигурила сол и пясък за пътищата през зимния сезон

"До Нова година е предвиден преходен период, в който ще бъде запазена възможността и за плащане в брой на инкасатор", посочи Дечев. Той поясни, че се подобрява и услугата за заплащане на паркирането в "синя зона" чрез сега съществуващите паркоавтомати. Хартиеният билет се заменя с електронен. Електронен става и стикерът за абонамент за зоната.

"Цената остава един лев за час престой. Досегашната инвестиция в новата система е около 20 000 лева", отбеляза управителят на общинското дружество "Тролейбусен транспорт" Албен Манджуков, което е оператор на услугата.

Той добави, че в прилагането на нововъведенията са ангажирани 11 души персонал. Според предвижданията, новата система ще доведе до увеличаване на приходите от зоната.
БТА