/ ThinkStock/Getty Images
Общинското предприятие "Екопрогрес" в Хасково разполага с 250 тона сол и 130 тона пясък за предстоящото снегопочистване. Още 100 тона сол ще пристигнат в областния център до седмици, съобщиха от местната администрация.

Извършен е основен ремонт на част от наличните машини, които ще почистват от сняг входно-изходните артерии на Хасково, основните булеварди, централната градска част и пешеходните зони.

Днес зам.-кметът на община Хасково Динко Тенев е проверил готовността на техниката и екипите. Предприятието разполага с две специализирани машини за снегопочистване, с три комбинирани - за опесъчаване и снегопочистване, а за малките улици и центъра е в наличност малогабаритен трактор с прикачено гребло, уверяват от общината.

Оттам уточняват още, че снегопочистващата фирма, с която общината има договор, също е в готовност. Тя разполага с необходимите ресурси за почистването на пътищата. Оборудвани за работа са над 30 снегорина и 3 опесъчаващи машини. На фирмата е възложено почистването на кварталите в Хасково, на населените места в общината и общинските пътища, припомнят от кметството.
БТА