Нападнаха и обраха унгарски шофьор, спрял за почивка до село Ябълково
Нападнаха и обраха унгарски шофьор, спрял за почивка до село Ябълково / netinfo
Полицията спря търговия с гласове в с. Ябълково
94081
Полицията спря търговия с гласове в с. Ябълково
  • Полицията спря търговия с гласове в с. Ябълково
Полицейска акция е била проведена снощи в димитровградското село Ябълково, в което на 2 юли предстоят частични местни избори за кмет. Според неофициална информация при акцията е спрян процес по купуване и продаване на гласове.

Операцията е била осъществена в ромската махала на селото. Задържани са били две лица, в които са открити доста пари и списъци с имена предимно на хора от махалата. А за разпит са били привикани повече от 10 души.

Според неофициалните данни задържаните са получили парите от лице, което има пряк интерес от крайния резултат на изборите. Двама са кандидатите за кмет на Ябълково. Единият е бившият полицай Вангел Попов, издигнат от ГЕРБ , а другият Костадин Атанасов, издигнат от Инициативен комитет.

За акцията стана ясно тази сутрин на сесията на общинския съвет в Димитровград, като при отправено от съветника на ГЕРБ Генади Нанев питане към кмета Иво Димов той съобщи неофициалната информация, с която разполага. Питането и отговора чуйте в приложения файл.

От прокуратурата информираха, че по Закона за МВР е арестуван един мъж на 39 години. 

58-годишната Радка Щерева пък обясни пред журналисти, че е взела 30 лв от момче, което е задържано. Тя също е била привиквана в полицията, на след разпит е освободена. „Аз съм безработна, как няма да взема. Навсякъде го правят. В София дават повече пари, но нищо не им правят”, каза още тя.