/ Община Свиленград
Кметът на община Свиленград Георги Манолов бе награден с почетна грамота от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва по повод 110 години от създаването на съюза.

С празнични фойерверки грейна коледната елха в Свиленград

Георги Манолов, който е старши  лейтенант от запаса и член на организацията, е отличен за активната си дейност в общинската организация на СОСЗР-Свиленград, за помощта му при изграждането на мемориала на загиналите войни в Одринската битка и на паметника на ген. Никола Иванов, както и за неговата предстояща 60-годишнина.

Кметът Георги Манолов активно участва в изграждането на паметника на българските офицери и войници, загинали при щурма на Одринската крепост през 1913 г. С дарения се включиха общини, фирми и бизнесмани. Мемориалът, с изписаните със златни букви имена на 1985 български герои, е издигнат в Градския парк на Свиленград. Той бе открит през 2008 г. от президента Георги Първанов.

Отличиха най-успешните за Харманли и Свиленград

През 2017 г. по инициатива и с активното съдействие на Георги Манолов бе издигнат първият в България паметник на ген. Никола Иванов. Ген. Иванов е предводител на Втора българска армия в Балканската война, освободила Свиленград на 5 октомври 1912 г. 

Той  е стратегът изготвил плана за победната атака на Одринската крепост, с което  решава изхода от войната. В дарителската кампания се включиха фондация „Въздигане”, община Свиленград, обществени организации, фирми и много граждани.