Димитровград, Общински съвет
Димитровград, Общински съвет / Дарик радио, Хасково
По 21 докладни записки заседава днес общинският съвет в Димитровград от 9 ч. в зала „Гроссето“. 7 от тях са за еднократно финансово подпомагане по местната наредба на нуждаещи се в тежко здравословно или социално положение.

Предстои днес димитровградските съветници да определят общински парцели да учредяване на право на строеж за жилищни обекти, да определят площадка за принудително преместени автомобили, както и да приемат няколко отчета: за състоянието на общинската собственост, за изпълнение на концесионните договори за 2018г. и за изпълнение на приетите от тях решения за втората половина на 2018г. Промени в числеността на Общинско предприятие „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана” ще коментират също по време на заседанието.

Кандидатстване по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г. с проект на максимална възможна стойност 7 555 396,72 лв. за подмяна на печките на твърдо гориво и кандидатстване към Фонд „Социална закрила” за закупуване на обзавеждане и оборудване за Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, предлага кметът Иво Димов.

Предстои съветниците да определят днес и състава на комисия по чл.15 от Наредба № 33 за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в Община Димитровград. Вносител е председателят на местния парламент Гергана Кръстева.