Петима доброволци отличи БЧК-Хасково
Петима доброволци отличи БЧК-Хасково / Дарик радио, Хасково
Петима доброволци отличи БЧКС-Хасково
86609
Петима доброволци отличи БЧКС-Хасково
  • Петима доброволци отличи БЧКС-Хасково

Отличия на петима изявени доброволци от Хасковски регион връчиха днес от областната организация на БЧК. „Отличник на БЧК” по решение на Националния съвет на червенокръстката организация получиха трима доброволци от хасковската организация- Маргарита Иванова Петкова, Станка Георгиева Москова и Недялка Ленкова Петрова. „Млад отличник на БЧК” получиха две момичета- Илияна Ангелова от хасковската гимназия „Акад. Боян Петканчин” и Кристина Кузева от ПМГ „Иван Вазов”-Димитровград.

Церемонията е традиционна и се провежда по повод предстоящия на 8 май Световен ден на червения кръст. Темата на Световния ден тази година е „Навсякъде за всички“ и има за цел да се изтъкне универсалното присъствие и влияние, както и приноса на международното червенокръстко движение.

В цялостната червенокръстка дейност свое място има и Хасковската организация, посочи директорът на Секретариата на Областния съвет Минка Мечеринкова. Чуйте я в приложения файл с още информация за отличените доброволци и мотивите за награждаването им.

Петима доброволци отличи БЧКХасково
netinfo

Своята съпричастност към червенокръстката ни дейност изразяват много граждани, институции и фирми от областта, участвайки в благотворителните ни кампании. С тяхна помощ областният съвет през последната година е помогнал на хиляди нуждаещи се от региона, посочи още Минка Мечеринкова.

На 28 април Областният съвет на БЧК- Хасково, съвместно с Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” и Регионален инспекторат по образованието проведе областно състезание на ученически екипи по първа помощ  „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации- 2016”. На първо място се класира екипът на СОУ „Любен Каравелов” – Димитровград. Състезателите получиха грамоти и предметни награди, осигурени от организаторите, отчитат от БЧК-Хасково.

Петима доброволци отличи БЧКХасково
netinfo

Пред доброволците на Младежкия Червен кръст в региона предстои работа по два проекта- „Изграждане на подготвителен екип за създаване на младежки авариен екип” и „Нещо повече за дрогата”. Те са финансирани от фонд за подпомагане и оптимизиране на младежката дейност към БЧК и са на обща стойност 3300 лв.

 

В навечерието на 8 май изразяваме нашата признателност и уважение към всички доброволци, членовете и ръководствата на общинските организации, към нашите партньори и симпатизанти, към гражданите, които ни подкрепят в осъществяване на дейността ни, каза още Минка Мечеринкова.