Овладяха пожара край с. Лисово
Овладяха пожара край с. Лисово / Областна администрация-Хасково

Пожарът край свиленградското село Лисово е овладян, информират от областната администрация в Хасково. В момента се прави пълен обход на терена. За денонощие пламъците унищожиха над 3000 декара гора, като над 900 декара от нея са бадемови насаждения.

Овладяха пожара край с Лисово
netinfo

На мястото на пожара остава да работи кризисен щаб начело с областния управител на Хасково Станислав Дечев, директора на областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев и командира на военното формирование 52 740 от Хасково подп. Николай Александров.

Овладяха пожара край с Лисово
netinfo

Пожарът избухна вчера по обяд, предизвикан от човешка небрежност. Въпреки абсолютната забрана местен стопанин обработвал пасище с тежка техника и е предизвикал запалването. Пламъците бяха спрени пред дворовете на първите къщи на Лисово. Заради силния вятър пожарът се разрастна и тръгна в посока село Левка. Благодарение на общите усилия на пожарникари, военни, горски и местни доброволци към този момент стихията е овладяна и се контролира. Виновникът за пожара е установен и задържан. Наблюдението над дежурните групи ще продължи до пълното потушаване на огнищата.