Откриха реновираното по проект училище Христо Ботев в Любимец
Откриха реновираното по проект училище Христо Ботев в Любимец / Община Любимец

Обновеното начално училище „Христо Ботев“ в Любимец бе открито от партньорите по проект „По-добро образование чрез спорт“ от общините Любимец и Люлебургаз. Заместник-кметът на община Любимец Христо Желев, кметът на турската община Емин Халебак и директорът на училището Донка Козалиева прерязаха лентата.

Проектът бе финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция, като водещ партньор бе община Любимец. Обновяването на сградата включваше подмяна на дограмата в старото крило на училището, цялостно саниране и боядисване, нова отоплителна инсталация за работа с биогориво и реновиране на спортните салони, закупуване на спортно оборудване по тенис на маса.

Откриха реновираното по проект училище "Христо Ботев" в Любимец
netinfo

 

Ден след официалното откриване в залите за спорт се проведе и турнир по тенис на маса между децата от Любимец и Люлебургаз. След оспорвана игра първите три места при девойките взеха Неда Сертбакан, Бетюл Йозгювен, Джемре Ерджан, класирани съответно на първо, второ и трето място, а при момчетата Дениз Джандан стана първи, Енез Сертбакан се класира на второ място и Георги Москов от Любимец остана на трето.

Откриха реновираното по проект училище "Христо Ботев" в Любимец
netinfo