Обявяват нов, трети конкурс за шеф на болницата в Димитровград
Обявяват нов, трети конкурс за шеф на болницата в Димитровград / DarikNews, архив
Обявяват нов, трети конкурс за шеф на болницата в Димитровград
64398
Обявяват нов, трети конкурс за шеф на болницата в Димитровград
Обявяват нов, трети конкурс за шеф на болницата в Димитровград
  • Обявяват нов, трети конкурс за шеф на болницата в Димитровград
  • Обявяват нов, трети конкурс за шеф на болницата в Димитровград

Нов, трети пореден конкурс, ще бъде обявен за управител на общинската болница в Димитровград, решиха днес съветниците. Преди това те повторно отхвърлиха предложението на кмета да утвърдят класирането от проведената вече процедура. Тогава комисията класира на първо място пловдивчанина д-р Християн Стойков и на второ- изпълняващия длъжността д-р Здравко Наков.

Д-р Стойков и днес присъства на сесията, като допълнително аргументира представената от него програма и отговаря на въпроси от съветниците. Въпреки това не успя да спечели доверието им. Чуйте още в звуковия файл.

Повече от 2 часа продължиха дебатите по тази точка. Отхвърлено бе и предложението на Катя Панева за временно изпълняващ длъжността управител до провеждането на третия конкурс да бъде избран д-р Атанас Михов. Не се прие и идеята на д-р Вълчо Митрушев да се сформира временна 5-членна комисия, която да подготви и проведе процедурата. Така с днешното си решение местният парламент възложи това на кмета Иво Димов, както и администрацията му да избере и наеме консултанти, които да направят анализ за дейността на МБАЛ „Св. Екатерина”, като на тази база се изготвят ясни критерии и приоритети за развитието й. До 10 000 лв. за възнаграждение гласува също местният парламент с 24 „за”, 1 „против” и 2 „въздържали се”. В срок до 30 юли да бъде подготвена новата конкурсна процедура  и необходимата за нея документация приеха също съветниците.

По-късно те утвърдиха без дебат предложението на кмета Иво Димов на МБАЛ "Св. Екатерина" да бъде предоставена временна финансова помощ от общинския бюджет за 2013 г. в размер до 500 000 лв., която да бъде ползвана за покриване на задълженията към фирма "Строй-ГСТ". Това да стане след сключване на споразумение между болницата и строителната фирма за окончателно уреждане на отношенията им, възникнали по повод решението на арбитражния съд, е записано също в решението. Парите ще се изплащат на вноски не по-големи от 125 000 лв., след представяне на копие от платежен документ от болницата, че е направила превод към фирмата, приеха съветниците. 5-годишен е срокът, в който МБАЛ "Св. Екатерина" трябва да възстанови тези средства на общинската хазна, гласи решението.

Звукова картина от дебатите - в приложените файлове.